Oud-leerling Jan Smeekens draagt Nederlandse vlag

Vol  trots als oude basisschool van Jan Smeekens lazen wij vanmorgen onderstaand bericht op nu.nl:

Sprinter Jan Smeekens draagt namens Nederland de vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Zuid-Korea.

Dat heeft TeamNL bekendgemaakt. De openingsceremonie in het Olympisch Stadion begint vrijdag 9 februari om 20.00 uur Zuid-Koreaanse tijd. In Nederland is het dan 12.00 uur.

Voor chef de mission Jeroen Bijl is Smeekens een voorbeeld voor velen. "Hij is een uniek sportman. Als eerste Nederlandse wereldkampioen op de 500 meter, een afstand die jarenlang door andere landen werd gedomineerd. Zijn verhaal uit Sotsji is bekend. Jan dacht daar heel even olympisch kampioen te zijn. Vervolgens bleek het goud voor zijn landgenoot Michel Mulder. Ik heb diep respect voor de wijze waarop Jan daar in Sotsji en de jaren daarna mee is omgegaan."

Smeekens toonde zich vereerd. "Ik ben twee dagen geleden gebeld door Jeroen. Die vraag zag ik natuurlijk niet aankomen. Ik heb geen moment getwijfeld. Ik vind het een enorme eer en het geeft me een gevoel van waardering voor wie ik ben en wat ik doe."

Wij wensen Jan ontzettend veel succes in Zuid-Korea en wie weet mogen we hem nadien wederom welkom heten op ons en zijn eigen 'Jan Smeekensplein’! 

Media
  • naamloos.png