Letterfeest in groep 3

Eindelijk was het vandaag zover! Het letterfeest in groep 3! Het afgelopen jaar hebben we in groep 3 ontzettend hard gewerkt en heel veel geleerd. We hebben namelijk álle letters geleerd en dat is natuurlijk reden voor een feestje… Niet zomaar een feestje: nee, een heus letterfeest!

Alle kinderen mochten iemand uitkiezen om uit te nodigen om deze speciale dag mee te vieren, en zo was om 9 uur de klas gevuld met broers, een vriendinnetje uit een andere groep, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Wat een gezelligheid! Een spontaan idee van de kinderen was om hen nog even te laten zien hoe we vaak flitsen in de klas: dat doen we namelijk met een filmpje van youtube. Beweging en woordjes lezen wordt hierbij afgewisseld, wat dit heel erg leuk maakt! Nieuwsgierig? Onderaan dit bericht vindt u de link.

Vervolgens hebben we de kinderen van groep 1 en 2 en onze gasten laten horen hoe goed we al kunnen lezen. De hele week hebben we  in de klas geoefend met voorlezen, waardoor dit super ging.

Daarna was het tijd voor een speurtocht. Op zoek naar letters in de hele school en hierbij de woorden bedenken. Voorbeeldjes hiervan: 'au: een vogel' of 'l: dit leer je in groep 3'. Toen we (bijna) alle woorden hadden gevonden, hebben we onze gasten laten zien welke leuke spelletjes er in de speelleesset zitten, die bij de methode voor het leren lezen hoort.

Het feest vloog voorbij, want hierna was het alweer tijd voor pauze. Na de pauze was er wel een héél bijzonder moment... Wethouder van Loevezijn kwam bij ons in de klas! Nadat hij zich had voorgesteld, hadden veel kinderen nog vragen. Waar hij precies werkt en over de mooie ketting die hij om had. Hij was niet zomaar bij ons in de klas, nee… Wethouder van Loevezijn kwam om het letterfeest met ons mee te vieren en om dit feest nóg specialer te maken heeft hij de letterdiploma's uitgereikt.

Als kers op de taart kregen we vandaag niet alleen ons letterdiploma, maar ook een stabilo-pen die we vanaf nu op school gaan gebruiken bij het schrijven!

Niet alleen de kinderen hebben genoten van deze fantastische feestdag, maar ook onze juf. Ze is enorm trots op alle kinderen in groep 3.  Wat een kanjers! Klik hier voor de foto's en geniet met ons mee.

Media
  • 20180202_110531.jpg