Tijdlijn berichten

Babynieuws!

Maandag 18 januari is de prachtige dochter van juf Bianca en Jordy geboren. Welkom op de wereld lieve Nore!


We feliciteren de trotse ouders en grote broer met de geboorte van Nore en we wensen ze samen heel veel geluk!

Oud papier

Op zaterdag 16 januari staan de containers voor het oud papier weer bij de Jumbo in Raalte Noord.

Kerstbakjes

De bovenbouw is hard aan het werk om prachtige kerstbakjes te maken. Wat zullen er straks gezellige bakjes op tafel staan thuis!

Sinterklaas op school

Vandaag was het eindelijk zo ver... Sinterklaas op bezoek.

Ondanks dat het een beetje kaal was, zonder ouders in en rondom school, hebben we samen met de kinderen een hele leuke dag gehad. Er zijn mooie surprises gemaakt en gedichten geschreven. In de onderbouw mochten de kinderen in de schatkamer, na het bezoek bij Sint, zelf een kadootje uitkiezen. Alle groepen zijn langs geweest bij Sinterklaas en mochten hier even met hem kletsen of hebben zelfs nog een dansje / liedje / stukje opgevoerd.

De foto's van deze dag zijn te vinden op onze website in het fotoalbum. Hier kom je op de volgende manier: onze school - foto's - 2020-2021 - Sinterklaas 2020 (https://www.rietkraag.nl/Onze-school/Fotos/AlbumID/7791-16481)

Surprises

Vanochtend brachten de kinderen van groep 5 t/m 8 hun surprises binnen. Wat zijn er dit jaar weer prachtige creaties gemaakt. Creativiteit ten top!! De surprises staan nu tentoongesteld op ons podium, vrijdag mogen de kinderen de surprises uitpakken.... we kunnen bijna niet wachten!


Zo leuk om te zien hoe trots de kinderen zijn op hun zelfgemaakte surprise.

Nationaal schoolontbijt 2020

Na een nacht slapen geeft een ontbijt je weer nieuwe energie. En doe je dat samen met anderen dan is het ook nog eens heel gezellig. Gisteren deden wij mee aan het nationaal schoolontbijt 2020! Samen aten wij een boterham, hadden we het over de schijf van vijf en natuurlijk kletsten we ook gezellig.


En wat fijn dat de peuters er op donderdag ook zijn. Samen met de kleuters hebben ook zij genoten van een heerlijk ontbijt! Een goed begin van de dag! ☀️

Vaardigheid: Ik kan onderzoeksvragen stellen.

Deze week (en volgende week) werken we tijdens IPC in groep 5 en 6 aan het vaardigheidsdoel: ‘Ik kan een eenvoudig onderzoek doen.’ Dit doel is erg breed en daarom hebben we hem deze weken toegespitst op: ‘Ik kan onderzoeksvragen stellen’.

De kinderen hebben geleerd wat WH-vragen zijn en waarom je deze kan gebruiken bij het stellen van onderzoeksvragen.


Onze hoofdvraag was: ‘Wat heeft een baby nodig om gezond en veilig op te groeien?’. Dinsdag hebben de kinderen geleerd hoe je van een onderwerp naar een onderzoeksvraag komt.


Donderdag hebben de kinderen zelf onderzoeksvragen opgesteld: Wat eet een baby? Wie zorgt voor een baby? Wanneer moet een baby slapen? Hoe slaapt een baby? Hoe krijgt een baby sterke botten?

Veel verschillende vragen, waar de kinderen ook antwoorden op hebben gezocht. In tweetallen zijn er heel veel vragen bedacht en samen hebben we onze hoofdvraag geprobeerd te beantwoorden.


De informatie die uit de onderzoeksvragen is gekomen, hebben de kinderen verwerkt in een bordspel. Een bordspel dat in het teken staat van het gezond en veilig opgroeien van een kind. Op het bordspel hebben de kinderen verschillende variaties bedacht, bijvoorbeeld: op dit vakje moet een baby een dutje doen > sla een beurt over, de baby huilt > een vakje terug en je baby heeft dorst > ga naar vakje 2 met het flesje melk. Erg leuke, creatieve bordspellen zijn het geworden.


Vanochtend hadden de kinderen de tijd om de puntjes op de i te zetten aan het spel en, mits er nog tijd was, het spel te spelen. Wat een enthousiasme!

Opening Kinderboekenweek 2020 - En toen....

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Je kunt werelden verkennen uit het verleden door boeken te lezen!


We gaan terug in de tijd. Samen openden we vandaag de Kinderboekenweek met het thema ‘En toen...’. Theaterlezen, voorlezen, zelf lezen, alles mag en kan tijdens de Kinderboekenweek. 3 Juffen hebben deze week vandaag geopend door een verhaal van theaterlezen uit te spelen, met als thema; de watersnoodramp.

Elke groep, van de peuters tot groep 8, heeft vandaag een boek cadeau gekregen die past bij het thema van de Kinderboekenweek. En als klapper op de vuurpijl werd het thema feestelijk geopend door groep 7 met de dans op ‘En toen?’ (kinderen voor kinderen).


Boeken brengen de geschiedenis tot leven, met spannende boeken over bijvoorbeeld ridders, oorlogen en de oudheid.


Foto's Mad Science

Afgelopen donderdag is er een show geweest van Mad Science. Hierbij nog een paar leuke foto's.

Mad Science

‘Als ik dit papiertje aansteek, wat gebeurt er dan?’ ‘Dan wordt het geld!’


Was het maar zo’n feest.. Vandaag werden onze kinderen geprikkeld door een show van Mad Science. Een show waar ze kennis hebben gemaakt met wetenschap.


De kinderen van de groepen 3 t/m 8 hebben vandaag een foldertje meegekregen waar uw kind ook opgegeven kan worden voor de naschoolse activiteit. Op de site op het foldertje vindt u de informatie (nederland.madscience.org), de data en tijden van de naschoolse activiteit staan ook in de afbeelding die is bijgevoegd! Opgeven kan tot uiterlijk 8 oktober!