Updates uit de groepen

Speciaal bezoek in de klas 👵🏻

In het kader van de laatste dag van de Kinderboekenweek was er vanochtend speciaal bezoek in groep 4-5. De oma van juf Lilian kwam voorlezen. Voor juf natuurlijk heel bijzonder, maar ook de kinderen vonden het heel erg leuk en bijzonder (de oma van de juf op school is ook wel een beetje gek)!


Kleedjesboekenmarkt 📖 💰

Vandaag hadden wij op het schoolplein de kleedjesboekenmarkt, altijd een groot succes! Kinderen kopen en verkopen boeken voor €0,50, zo geven we boeken een tweede leven én komen de kinderen erachter hoeveel leuke boeken er zijn! (En het is natuurlijk heel leuk om een zakcentje te verdienen!)

Herinnering: morgen kleedjesboekenmarkt!

Zoals eerder vernoemd in een bericht, is morgen de kleedjesboekenmarkt! Om 14.00u wordt deze geopend door groep 4/5 met een mooie dans, in de buitenlucht, op het grote schoolplein! Wees welkom!


(Info uit het eerdere bericht: Terug van weggeweest! Na een paar jaar geen kleedjesboekenmarkt te hebben georganiseerd, willen we dit toch weer oppakken om de Kinderboekenweek mee af te sluiten. Zoals nu de coronaregels zijn, kunnen we dit gelukkig ook weer doen dit jaar.

De kleedjesboekenmarkt zal plaatsvinden op donderdag 14 oktober van 14:00 – 14:30.

Hoe werkt het? De kinderen mogen boeken meenemen die zij willen verkopen. Wie boeken heeft om te verkopen, zoekt een plekje op het schoolplein en gaat op een kleedje zitten (zelf meenemen). De kinderen, maar ook andere belangstellenden (ouders, opa’s, oma’s, etc.) lopen langs en kunnen boeken kopen voor €0,50. Alle boeken hebben dus dezelfde prijs.

Bij deze dus een oproep aan alle kinderen om thuis te kijken welke boeken zij willen verkopen om deze mee te brengen naar de kleedjesboekenmarkt op donderdag 14 oktober! )

Voorlezen 📚

Vandaag werd er, in het kader van de Kinderboekenweek, in alle groepen voorgelezen door een andere juf/meester dan de eigen leerkracht!

Stemmen op Luna’s kerstkaart

Weten jullie de kerstkaarten actie van Blijkaartje nog? Groep 4-6 heeft hier aan mee gedaan.


Betül (groep 3) heeft de tweede prijs gewonnen en Luna (groep 6) maakt kans op de publieksprijs met haar prachtige kerstkaart! Stemmen jullie ook op de kaart van Luna?

Like de foto of plaats een opmerking onder de post van Blijkaartje en jouw stem telt mee!


https://www.facebook.com/149524181858545/posts/2518254568318816/?d=n

Sparen voor de schoolbibliotheek 📚

Bruna organiseert ook dit jaar weer de actie ‘Sparen voor je schoolbieb!’. Zo werkt het:

- Koop tijdens de Kinderboekenweek (6 t/m 17 oktober 2021) een kinderboek bij de Bruna-winkel en lever het bonnetje in op school bij de groepsleerkracht (of via een leerling, die kan het aan de leerkracht geven)

- De school verzamelt alle kassabonnen van 6 t/m 17 oktober 2021 en levert deze in bij de Bruna. Hier krijgen we een waardebon voor waarvan we voor 20% van het totaalbedrag kinderboeken uit mogen zoeken. Hier kunnen we dus weer boeken voor kopen die in de schoolbieb komen.


Het eerste bonnetje is al binnen; Vergeet het bonnetje niet bij ons in te leveren!😃

Kinderboekenweek: Worden wat je wil!

Vanochtend is bij ons de Kinderboekenweek geopend. De meesters en juffen hebben samen een toneelstuk uitgespeeld waar allerlei beroepen in naar voren kwamen; van politie agent tot kapper!

Daarna heeft groep 4-5 het dansje opgevoerd op het liedje ‘worden wat je wil’ en hebben alle groepen een leesboek kado gekregen.

Boerderij bezoek

Dit was zó leuk! Afgelopen maandag zijn groep 3 en groep 4-5 naar de boerderij geweest in het kader van boerderij educatie. Dierendag was daar natuurlijk een fantastische dag voor.

De kinderen hebben een korte rondleiding gehad en daarna mochten ze zelf allerlei educatieve opdrachtjes uitvoeren zoals boter maken, bodemdiertjes zoeken, koeien tekenen en kijken bij het melken. Als klap op de vuurpijl mochten de kinderen nog even op de trekker zitten. Kortom een hele geslaagde ochtend!

Als bedankje hebben de kinderen van groep 3 en groep 4 ‘s middags een cake gebakken. Deze heeft juf Bianca meteen gebracht zodat hij lekker vers was! De foto's van dit bezoek zijn te vinden op de website: voor ouders-foto's-20212022-Boerderij educatie (https://www.rietkraag.nl/Voor-ouders/Fotos/AlbumID/7791-16613).

Opening van het schoolplein!

Met grote trots ontvingen we vanavond jullie, onze ouders en kids, én buurtgenoten om ons mooie schoolplein te bewonderen!


Het was heel fijn om te laten zien waar we, samen met veel ouders, erg druk mee bezig zijn geweest en waar onze kinderen zo graag spelen. Daarnaast vonden we het ook erg gezellig en fijn om jullie weer op school te ontvangen! 😄


💖 Blijkaartje en het Ronald McDonald Huis

Vandaag hebben de groepen 3 t/m 6 kerstkaarten ontworpen voor de actie van Blijkaartje voor het Ronald McDonald Huis Zwolle. Vorige week kwamen we in contact met een ouder over deze actie, waar we natuurlijk heel graag aan mee doen.


Na een filmpje en uitleg over het Ronald McDonald huis en het belang hiervan zijn we van start gegaan met tekenen. Alle kinderen hebben een eigen kerstkaart ontworpen, vol liefde en kerstgedachtes. Deze kerstkaarten worden naar Blijkaartje gebracht en een jury kiest welke kerstkaart verkocht gaat worden voor het goede doel.


De motivatie bij de kinderen om voor dit goede doel iets te doen was enorm. 🥰