Updates uit de groepen

Trots!

Wauw, wauw, wauw!


Wat hebben we een fantastisch bedrag opgehaald met de sponsorloop. Maarliefst €4930,65, voor ons nieuwe schoolplein.


De groepen die gemiddeld het meeste opgehaald hebben, groep 2 en groep 6, hebben een taart gewonnen!


We willen jullie, en de andere sponsoren op de lijst, ontzettend bedanken voor de bijdrage en de betrokkenheid bij deze actie. Het enthousiasme waarmee de kinderen op pad zijn gegaan is fenomenaal. Wat zijn wij trots!


De foto’s van de bekendmaking van het bedrag worden toegevoegd in het fotoalbum van de Sponsorloop op de website.

Vacature MR

Zoals in de laatste nieuwsbrief was te lezen, zijn we opzoek naar iemand die de MR wil komen versterken!

Bij dit bericht is ook de vacature toegevoegd.

Lijkt het u wat? We horen het graag.

vacature MR Rietkraag
Sponsorloop en pasen

Wat een fantastische dag hebben we vandaag gehad. We hebben vanochtend in de eigen klas Pasen gevierd en om 10.30u zijn we gestart met de sponsorloop. Na de sponsorloop hebben we een heerlijke paaslunch genuttigd met vers gekookte eieren door de ouderraad en lekkere broodjes van Jorink. Voor de lunch is er in elke klas het spelletje 'Eitje tik' gespeeld... 'Eitje groot, eitje klein, er kan er maar één de beste zijn..' Degene met het winnende ei uit elke klas heeft een prijsje gekregen!

Zoals bij jullie bekend gaat de opbrengst van de sponsorloop naar het nieuwe schoolplein, de kinderen waren dan ook bloedfanatiek. Van de jongste peuters tot leerlingen van groep 7 hebben allemaal ontzettend hun best gedaan om geld op te halen. Ook de meesters en juffen deden fanatiek mee. De eerste tussenstanden zijn veelbelovend, zodra we weten wat de opbrengst van de sponsorloop is dan delen we dit met jullie! Volgende week nemen alle kinderen het resterende geld mee en dan kunnen we echt gaan tellen!

Groep 8 kon vandaag helaas niet deelnemen aan de sponsorloop en de paaslunch. We vinden het ontzettend jammer dat ze er niet waren, maar we zijn ze natuurlijk niet vergeten! Meneer Hans en juf Loïs zijn vanochtend bij alle leerlingen langs geweest om een lunchpakket en de attentie van de OR te brengen. Deze hebben ze "samen" (online) om 11.00u genuttigd. Zo hebben zij ook een paasviering gehad. Aankomende week zal groep 8 de sponsorloop inhalen!

De foto's van de sponsorloop zijn te vinden op de website. Ga naar de website - voor ouders - foto's - 2020/2021 - sponsorloop en Pasen of klik op deze link: https://www.rietkraag.nl/Voor-ouders/Fotos/AlbumID/7791-16516

Oud papier

Aanstaande zaterdag staan de containers, voor oud papier, weer bij de Jumbo in Raalte Noord. We staan er van 9.00 uur tot 12.00 uur

Ons nieuwe schoolplein: We zijn van start!

Vanochtend is er een mooi aantal mensen gestart met het schoolplein. Deze ochtend is er al veel werk verricht. Er is veel vuil naar de stort gebracht, tegels zijn er uit gehaald en nieuwe stukken zijn bestraat.


Tijd voor een bakkie? Die was er bijna niet! Even een kopje koffie en gauw weer door.


De catering is fantastisch verzorgd door moeders van de schoolpleinwerkgroep en de oma van de familie Kleverkamp, die heerlijke snert had gemaakt.


Het begin is er!

Het moet altijd eerst erger worden, voordat het beter wordt!😉


Vervolg thema huis en thuis groep 1

Er wordt al lekker veel gebouwd in de groep. We hebben geleerd hoe we stevige muurtjes kunnen metselen. Er ontstaan al flatgebouwen, boerderijen, vrijstaande huizen en rijtjeshuizen. In de zandtafel wordt de bouwplaats uigegraven en in de huishoek drinken we gezellig een kopje thee. Onze schoenendozen zijn al voorzien van metselwerk, ramen, dakpannen en een deur. Volgende week gaan we verder met de inrichting.

Opening thema huis en thuis groep 1/2

Gisteren hebben groep 1 en 2 samen de opening van het nieuwe thema gedaan. We hebben gekeken in wat voor soort huis iedereen woont. We zijn erachter gekomen dat de meeste kinderen in een rijtjeshuis wonen. Ook hebben we samen naar het verhaal van "kleine muis zoekt een huis" geluisterd. Vandaag zijn we samen in de wijk op zoek gegaan naar verschillende soorten huizen. Ook hebben we nog tulpen geplant.

Carnaval op de Rietkraag!

Wat een fantastische ochtend. We zijn de ochtend gestart met een gezamenlijke, corona-proof, bingo met de hele school!

Onze eigen ‘bingo master’ meester Gerard zat in de hal en was op elk digibord in de klas te zien. Plaatjes-bingo, zodat ook onze jongste leerlingen mee konden doen. Tussen elke ronde was er tijd voor een dansje en een liedje! Wát een feest! Na de bingo hebben alle groepen in het eigen lokaal een feestelijke ochtend gehad.


Carnaval 2021 op de Rietkraag was een groot succes!

Oud papier

Op zaterdag staan de containers, voor oud papier, weer bij de Jumbo in Raalte Noord. We staan er van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Slagballen en sleeën in de sneeuw

Naast veel overlast zorgt de grote hoeveelheid sneeuw ook voor veel plezier! Zeker als je eindelijk weer met de hele klas kunt spelen. Aangezien dat het binnen gymmen niet is toegestaan, hebben de groepen 7 en 8 woensdagochtend heerlijk buiten slagbal gespeeld. Vooral het maken van slidings om bij een honk te komen ging fantastisch. Groep 8 had donderdag een extra lange ochtendpauze. Met de hele groep samen werd er gesleed! Vele sleetjes werden achter elkaar geknoopt. In een lange stoet werd er over de speelplaats gegleden. Wat een plezier hadden de oudste kinderen van onze school!