Updates uit de groepen

Schoolfeest - DEEL 1!🥳

Vandaag stond ons schoolfeest gepland, die we door de weersvoorspellingen helaas last-minute hebben moeten opsplitsen. Met een fantastische, flexibele ouderraad hebben we het vandaag toch voor het grootste deel door kunnen laten gaan.


Vanochtend startten we met een playbackshow 🎤! Alle groepen hadden in de klas voorrondes gedaan en gestemd wie er vandaag op mochten treden. Het was een gezellige, swingende start van de dag!

Om 12.00u hebben we met alle kinderen gebarbecued, heel lekker en gezellig. 🍖


Na schooltijd hadden we ook een barbecue met alle ouders staan, dit was tevens het moment om afscheid te nemen van onze vertrekkende collega’s. Het was fantastisch om vanmiddag weer te zien hoe onze ouders betrokken zijn bij onze school, onze leerlingen en ook bij ons team! Daar zijn we heel trots op en dat maakt ons blij! 😃


Aanstaande donderdag hebben wij onder schooltijd deel 2 van het schoolfeest….. we duimen voor goed weer ☀️


De foto’s komen na volgende week donderdag in één keer op de website.

Op bezoek bij groep 8

Vandaag zijn de leerkrachten op bezoek bij groep 8 op Ameland. Wat een geluk met dit heerlijke weer. ☀️


Kamp voor groep 8 is altijd een week om nooit te vergeten, vol met activiteiten om écht Ameland te ontdekken en samen heel veel plezier te maken😃

Carnaval

Afgelopen vrijdag hebben wij met de hele school carnaval gevierd. In onze zelf gemaakte tie dye shirtjes hebben we een feestje gebouwd, ren je rot gespeeld, een bezoek van de krielen en vervolgens een geweldige vossenjacht gehad. De kinderen zijn in gemixte groepjes van groep 1 t/m 8 door de wijk gegaan om op zoek te gaan naar papa’s, mama’s, juffen, meesters en stagiaires die verkleed waren.

Onze dank gaat uit naar alle vossen én de ouders van de OR die ons hebben geholpen deze ochtend en met het maken met de shirts!

U kunt alle foto's vinden op de website, in het fotoalbum 'Carnaval' (https://www.rietkraag.nl/Voor-ouders/Fotos/AlbumID/7791-16668)2e plaats op de regiofinales! 🥈

Vandaag hebben onze jongens gestreden voor de titel bij de regiofinales voor schoolhandbal.


Na 4 winst, 1 gelijkspel en 1 verlies hebben ze de tweede plek behaald! 🥈💪

Schoolhandbal 🏆

Vandaag was het schoolhandbaltoernooi. We deden mee met 3 teams; 2 meiden en 1 jongens team. Ze hebben het allemaal fantastisch gedaan! De meiden zijn vierde en zesde geworden. Onze jongens zijn zelfs kampioen geworden, geweldig.


Wat leuk om zo veel supporters aan de kant te zien. Dank jullie wel voor jullie sportiviteit vandaag 💪

Klassenwerk

Vandaag was er na een héle lange tijd eindelijk weer klassenwerk! Groep 3 en 7 mochten vandaag aan alle andere kinderen & juffen/meesters én aan eigen publiek (papa's, mama's, opa's, oma's en andere aanwezigen) laten zien wat zij kunnen.


Groep 3 heeft laten zien waar ze met IPC mee bezig zijn geweest; onze wereld! 🌍


Groep 7 liet zien welke talenten zij in de klas hebben tijdens 'Groep 7 got talent!' 🎤 💃 ⚽️

Koningsspelen 👑🧡

Het was een hele sportieve, geslaagde dag vandaag. We zijn gestart met het ontbijt, daarna hebben we de dag geopend met de koningsspelen dans en heerlijk spelletjes gespeeld. Als lunch hebben alle kinderen een broodje knakworst gekregen van de OR, heerlijk! Grote dank aan de ouders die vanochtend bij de spellen hebben begeleid, we vonden het heel fijn én gezellig dat jullie er waren.

Vanmiddag hebben we met de groepen 5-6-7 eerst muziekbingo gespeeld en hebben de kinderen vervolgens nog lekker gespeeld met de materialen die we tot onze beschikking hadden.

Het plaatsen van de foto's op de website lukt me even niet vanwege een storing, ik ga er maandag nog een keer naar kijken! Een paar foto's alvast bij dit bericht om een voorproefje te hebben.Fijne paasdagen! 🐣🐤

Vanmiddag hebben we samen onze paasviering gehad. Juf Monique en juf Ruth hebben het paasverhaal voorgelezen aan de hand van mooie platen. We hebben geleerd waarom er matzers gegeten worden met Pasen en hebben dit daarna samen ook gedaan.


Alle kinderen (en leerkrachten) hebben van de OR ook nog een heerlijke chocolade paashaas gekregen. 🐰


Ook hebben we het samen gehad over een lijdensweg, ver lopen en het zwaar hebben. Hierdoor hebben we de koppeling gemaakt naar de vluchtelingen naar Oekraïne. Er zijn kinderen die hun lievelingsspeelgoed achter hebben moeten laten, die erg lang moesten vluchten en weinig meer hebben. Daarom gaan wij in het kader van saamhorigheid de aankomende week schoenendozen met spulletjes voor kinderen uit Oekraïne vullen. Willen jullie thuis met de kinderen het er over hebben? Wat kunnen ze missen? Wat zou je aan deze kinderen willen geven? (Op de foto met de kinderen van groep 2 zijn wat dingen als voorbeeld te zien..)Dit mogen de kinderen mee nemen naar school aankomende week en dan gaan we via meester Rudi zorgen dat de, hopelijk goed gevulde, dozen bij de kinderen terecht komen.


We wensen iedereen fijne paasdagen. 🐣

Thuis lenen 📚

Vanaf vandaag zijn onze bibliotheek moeders gestart en dat zorgt ervoor dat we het thuis lezen op starten. Om het lezen te stimuleren en het leesniveau te verhogen is het maken van leeskilometers heel belangrijk, daar dragen wij als school graag aan bij. Daarom kunnen de leerlingen van groep 1 tot 4 een boek lenen voor thuis, om thuis samen te lezen.


Ze lenen deze in hun eigen boeken leen tas, nemen deze de volgende week op donderdag weer mee (of een week later als het nog niet uit is) en dan mogen ze weer een nieuwe mee nemen! We hopen dat iedereen voorzichtig met de boeken om zal gaan, zodat we onze collectie intact houden.

Schoolvoetbal ⚽️

Afgelopen woensdag begon het jaarlijkse scholenvoetbal toernooi. We hebben deelgenomen met 2 jongens teams en een meiden team. Het fanatisme op deze regenachtige middag was enorm, ook bij de ouders aan de kant.


Aankomende woensdag komen alle teams weer in actie bij de voetbalvelden van Rohda Raalte! ⚽️💪 het rooster zal morgen weer gedeeld worden!