Updates uit de groepen

Carnaval op de Rietkraag!

Wat een fantastische ochtend. We zijn de ochtend gestart met een gezamenlijke, corona-proof, bingo met de hele school!

Onze eigen ‘bingo master’ meester Gerard zat in de hal en was op elk digibord in de klas te zien. Plaatjes-bingo, zodat ook onze jongste leerlingen mee konden doen. Tussen elke ronde was er tijd voor een dansje en een liedje! Wát een feest! Na de bingo hebben alle groepen in het eigen lokaal een feestelijke ochtend gehad.


Carnaval 2021 op de Rietkraag was een groot succes!

Oud papier

Op zaterdag staan de containers, voor oud papier, weer bij de Jumbo in Raalte Noord. We staan er van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Slagballen en sleeën in de sneeuw

Naast veel overlast zorgt de grote hoeveelheid sneeuw ook voor veel plezier! Zeker als je eindelijk weer met de hele klas kunt spelen. Aangezien dat het binnen gymmen niet is toegestaan, hebben de groepen 7 en 8 woensdagochtend heerlijk buiten slagbal gespeeld. Vooral het maken van slidings om bij een honk te komen ging fantastisch. Groep 8 had donderdag een extra lange ochtendpauze. Met de hele groep samen werd er gesleed! Vele sleetjes werden achter elkaar geknoopt. In een lange stoet werd er over de speelplaats gegleden. Wat een plezier hadden de oudste kinderen van onze school!

Boekbespreking

Vanaf morgen gaan we in groep 7 starten met de boekbespreking. Alle leerlingen hebben een boekendoos gemaakt met daarin allerlei attributen die met het boek te maken hebben. Ook zit in de deksel een samenvatting van het boek.

De resultaten zijn geweldig. Dat moeten wel hele mooie presentaties worden.

Sneeuwpret groep 7

Wat is het toch heerlijk om weer een echte winter te hebben.

Boekendoos groep 7

De leerlingen van groep 7 gaan vanaf volgende week hun boekenpresentatie houden. Naast de presentatie hebben ze een boekendoos gemaakt met allerlei informatie over het boek en een samenvatting. De eerste dozen zijn inmiddels binnen en we zijn enorm trots op de resultaten.

Heerlijke traktaties!

Regelmatig worden wij als leerkrachten door ouders of kinderen verwend met heerlijke lekkernijen. De afgelopen weken werden we o.a. getrakteerd op speculaas, chocolade, taart en op zeer smakelijke lekkerbekjes. Als leerkrachten zijn wij erg in onze sas met deze gulle gebaren van ouders en kinderen. Heel hartelijk dank!!!

Het geld stroomt binnen in groep 8 op de Rietkraag

Tijdens de online lessen hebben geprobeerd voor de nodige afwisseling te zorgen. Naast de vakken zoals rekenen, taal en spelling, hebben wij ons best gedaan de leerlingen creatief actief te laten zijn. Daar zijn hele leuke resultaten uitgekomen. De kinderen kregen de opdracht om een nieuw bankbiljet te ontwerpen voor een zelfgekozen land. Op dit bankbiljet lieten ze dingen zien die bij het land passen. Daarnaast lieten zij ook de valuta zien op het bankbiljet. De valuta mocht namelijk ook met de (achter)naam ook in de valutanaam voor komen. Iedere leerling heeft enthousiast gewerkt en een bankbiljet ingeleverd. Het was leuk om te zien hoe fanatiek zij ondanks de online situatie bezig zijn geweest. We zijn trots! Toch kijken wij er enorm naar uit om onze leerlingen weer op school te mogen begroeten! 

Babynieuws!

Maandag 18 januari is de prachtige dochter van juf Bianca en Jordy geboren. Welkom op de wereld lieve Nore!


We feliciteren de trotse ouders en grote broer met de geboorte van Nore en we wensen ze samen heel veel geluk!

Oud papier

Op zaterdag 16 januari staan de containers voor het oud papier weer bij de Jumbo in Raalte Noord.