Updates uit de groepen

De Rietkraag goed op stoom door Raalte!

Wat was het een prachtige stoet die gisteren door Raalte ging!

We hebben kunnen genieten van creativiteit en vooral veel enthousiasme van kinderen en ouders in de carnavalsoptocht.

Dank aan de ouders die de organisatie hebben opgepakt. Een pluim verdiend!


Natuurlijk ook heel fijn dat er gisteren zovelen waren om mee te doen, te helpen of te kijken. Een feestje maak je samen!


En dan ook nog beloond worden met een eerste prijs. Gefeliciteerd allemaal!

Super gedaan. We hebben genoten!

Maak de sprong naar de basisschool!

Is je zoon of dochter in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en wil je je graag oriënteren op een basisschool, dan nodigen wij je van harte uit om een kijkje te komen nemen op De Rietkraag en sfeer te proeven.

Onze inloopmomenten zijn:

Dinsdag 27 februari van 9.00 uur tot 10.00 uur

Donderdag 29 februari van 9.00 uur tot 10.00 uur

Woensdag 6 maart van 9.00 uur tot 10.00 uur

Oud papierkalender 2024

A.s. zaterdag staan de oudpapiercontainers er weer!

Dankjewel voor de inzet van alle ouders die hierbij hebben geholpen in het afgelopen jaar. Heel fijn deze inzet en betrokkenheid!

In de bijlage vinden jullie de kalender voor dit jaar.

Bezoek op De Rietkraag

Vanmorgen werden we bezocht door een groep van 14 collega's uit het primair en voortgezet onderwijs. Deze groep had een tweedaagse en De Rietkraag werd bezocht ter inspiratie.


Een presentatie en rondleiding door de kinderen ontbraken natuurlijk niet.

Lyem en Koen hebben verteld over betrokkenheid en verantwoordelijkheden van kinderen. En wat je daarvan leert. Koen vertelde over de leerlingenraad. Lyem over de Rietkraagfilm en hoe deze is gemaakt.


Daarnaast vertelden ze over IPC en bewegen op de Rietkraag.

Natuurlijk ontbrak het doen van een bewegingsspel niet.


Trots zijn we zeker op deze twee jongens! #aandachtvoortalent

Sinterklaas

Op maandag 5 december hebben we het Sinterklaasfeest gevierd op school.

De dag begon natuurlijk met een intocht. Voorafgaand aan deze intocht hebben de kinderen in de groepen 1 t/m 4 al nagedacht over het vervoersmiddel waar Sinterklaas mee aan zou komen. We hebben namelijk gewerkt over het thema ‘vervoer’. Wat een verrassing was het dat de Sint voorop een heftruck stond samen met zijn pieten!

 

’s Ochtends hebben de groepen 1 t/m 4 van een gezellig programma in de eigen klas genoten, waarbij een bezoekje aan Sinterklaas en zijn pieten natuurlijk niet ontbrak. Vervolgens mochten de kinderen allemaal hun eigen cadeautje uitzoeken in de Schatkamer.

De groepen 5 t/m 8 hebben in de klas een fijne ochtend gehad waarbij de surprises zijn bewonderd en de gedichten zijn gelezen. Wat hebben de kinderen er weer wat moois van gemaakt. Daarnaast mocht een bezoekje van Sinterklaas en zijn pieten in deze groepen natuurlijk ook niet ontbreken.

 

’s Middags stond er een groepsdoorbrekend spelletjescircuit in de planning. Samen hebben de kinderen spelletjes gespeeld, waarbij ze zelf mochten kiezen welk spelletje ze graag wilden gaan doen. Wat vinden wij het fijn om te zien hoe kinderen aandacht hebben voor elkaar, plezier hebben met elkaar en er samen een fantastische middag van maken.

 

Sinterklaas en de pieten, bedankt voor de gezellige dag en tot volgend jaar!

Schoolvolleybal

Wauw!! Wat was het gezellig vandaag bij Tijenraan!! Wat hebben alle teams goed hun best gedaan. Superleuk dat er zoveel kinderen uit onze groep hebben meegedaan. Dat er dan ook nog teams 1e en 3e zijn geworden is wel heel knap. Gefeliciteerd allemaal!!! Bedankt ouders!! Dat jullie er waren om te coachen en aanmoedigen!!! Geniet allemaal nog even van de rest van de vakantie!!

Oud papier

Aanstaande zaterdag staan de containers voor oud papier bij de jumbo in Raalte-noord. De ouders die helpen staan er weer van 9.00u tot 12.00u!

Leesalarm!

Vandaag ging 3x het leesalarm af. Vanmorgen is in iedere klas uitgelegd wat het leesalarm inhoudt. Op het moment dat het leesalarm af gaat, moeten de kinderen op de plek waar ze dan zijn gaan lezen. Het leesalarm kon de hele dag af gaan, dus de kinderen moesten ook de hele dag hun boek meenemen. Dat zorgde voor leuke leesplekken, want even naar de wc? Boek mee! Even wat ophalen buiten de klas? Boek mee! Buitenspelen? Boek mee! En natuurlijk geldt dat niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de meesters en juffen!


Ook heeft de envelop van 'Sparen voor de schoolbieb' van de Bruna weer een plekje gekregen. De bonnetjes van gekochte kinderboeken tijdens de Kinderboekenweek verzamelen we hierin en leveren we na de Kinderboekenweek in. Van de Bruna mogen we dan voor 20% van het totaalbedrag boeken uitzoeken voor onze schoolbieb! De envelop hangt bij het prikbord bij de printer. De kinderen mogen het bonnetje hierin doen of aan de groepsleerkracht geven. We hopen weer op een mooi bedrag, want ook voorgaande jaren hebben we hier een aantal mooie boeken voor kunnen aanschaffen!

Een giga geweldig begin van de Gi-Ga-Groene kinderboekenweek 🌿🌱🌴

Gisteren zijn we de kinderboekenweek gestart met een vossenjacht. De giga groene vertelfee kwam dinsdagmiddag al langs om ons te vertellen dat we woensdag in onze groene/bruine kleding naar school moesten komen en dat we hiermee zouden beginnen. 's Ochtends het plein stond er een grote jeep, waren alle juffen en meester in het groen gekleed en vulde zich daarna ook het plein met groen/bruin geklede kinderen.

Nadat alle kinderen zich verzameld hadden op het schoolplein, gingen we van start. De kinderen liepen in groepjes door de wijk op zoek naar boekenkaften, boekenkaften van de boeken die de groepen als cadeau kregen in het kader van de kinderboekenweek. Na de vossenjacht hebben alle groepen deze boeken gekregen.📚

Deze week vinden er veel activiteiten plaats in het kader van de kinderboekenweek. Gisteren is er bijvoorbeeld al een webinar voor groep 7/8 over het schrijven van een Gi Ga Groen verhaal, waar ze daarna ook een start mee hebben gemaakt. De giga groene vertelfee zullen jullie regelmatig terug zien komen. 🧚💚

Welke functies hebben de onderdelen van onze hersenen? 🧠

Vandaag deden we onderzoek naar de verschillende functies van onze hersen onderdelen. Elk onderdeel heeft zijn eigen functie en elk onderdeel is dus erg belangrijk! Daar zijn we vanmiddag achter gekomen 🧠