Updates uit de groepen

Spaaractie Kinderboekenweek

Enorm bedankt voor jullie enthousiaste aankopen bij de Bruna in de Kinderboekenweek. We hebben van het totaal van de bonnetjes een mooi bedrag gekregen om boeken van aan te schaffen voor de kinderen!


Deze komen in onze bibliotheek zodat alle kinderen op school de boeken kunnen lezen!

Proost, op het nieuwe jaar! 🥂

Vandaag hebben we in elke klas geproost op het nieuwe jaar met een lekker glaasje kinderchampagne en een heerlijke oliebol vanuit de OR!

Sinterklaasje kom maar binnen….

Vol verwachting stonden wij vanochtend buiten op het plein te wachten. We hadden namelijk gisteren een brief dat Sinterklaas niet wist hoe hij moest komen…. Wat bleek? Sinterklaas was al lang aan het werk vanochtend in het kantoor wat wij de afgelopen weken voor hem versierd hadden. Vanuit binnen riep hij ons allemaal, per groep, naar binnen!

Wat een feestelijke, gezellige ochtend hebben we gehad! In de onderbouw met een bezoek aan Sinterklaas en de pakjeskamer, de bovenbouw met een bezoek aan Sint en het uitpakken van de surprises én daarnaast natuurlijk gezellige Sinterklaas activiteiten in de eigen klas. Vanmiddag gaat de bovenbouw nog verder met het Sinterklaasfeest in de eigen klas.

Van sommige groepen zijn al wat foto's op de Schoolapp gezet. Alle foto's vindt u op de website in het fotoalbum Sinterklaas - 3 december (https://www.rietkraag.nl/Voor-ouders/Fotos/AlbumID/7791-16639). Aan het eind van de dag zullen alle foto's geüpload zijn.

We wensen iedereen een heel fijn, gezellig Sinterklaasweekend!

Surprises

Wauw! Wat een mooie creaties zijn er weer gemaakt dit jaar!

Vandaag zijn alle surprises vast meegenomen, zodat we er de aankomende dagen alvast naar kunnen kijken.

Raad de kaft.....

Kattenpiet kapoentje, geeft het paard een zoentje, geeft het paard een kopje, en zijn staart een sopje.

Vandaag hebben we tijdens het voorlezen een mysterieus boek gebruikt.. De kaft van het boek was namelijk ingepakt. De opdracht voor de kinderen was om heel goed te luisteren naar het verhaal en te bedenken wat voor kaft zij bij dit boek zouden doen. Het boek ging over kattenpieten en muizenpieten die Sinterklaas hielpen. Erg leuke creaties hebben de kinderen gemaakt.


Onverwachts bezoek!

Vanochtend hadden we op school onverwachts bezoek: twee pieten! Ze zijn in elke klas even langs geweest en hebben de kinderen, geheel corona proof, wat lekkers gegeven! Wat een leuk bezoek!

De foto's van het strooibezoek kunt u vinden in het album 'Sinterklaas' op de website (https://rietkraag.nl/Voor-ouders/Fotos/AlbumID/7791-16638).

Oud papier

Aanstaande zaterdag (morgen dus!) staan de containers voor oud papier bij de jumbo in Raalte-noord. De ouders die helpen staan er weer van 9.00u tot 12.00u!

Breuken met cake en pannenkoeken

Op woensdag hebben we in de praktijk nog even geoefend met breuken. Hoe verdeel ik een cake eerlijk en hoe noem ik dat stuk. 1 van de 4 stukken is hetzelfde als 1/4.

1/3 pannenkoek is best lastig, maar het is ons gelukt!! Het was een leerzame en lekkere rekenles!!

Techniekdagen

De afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 7 en groep 8 hard gewerkt aan de werkstukken voor de techniekdagen. Deze zijn a.s. vrijdag 19 oktober en zondag 31 oktober te bezichtigen bij Bruggeman Mechanisatie in Broekland. Vrijdag 29 oktober kunt u verschillende bedrijven bezoeken, van 18.00u tot 20.00u. Zondag kan dit ook, van 11.00u tot 16.00u. We hopen dat veel kinderen gebruik gaan maken van deze mogelijkheid. In een eerder meegegeven folder kunt u lezen welke bedrijven te bezoeken zijn. Voor meer informatie kunt u kijken op www.platformtechnieksalland.nl.

FEEST 🎈🥳

Er was een groot feest in de hal vandaag! Groep 3 en 4/5 openden vandaag hun nieuwe IPC thema in de hal. Juf Bianca en juf Lilian houden natuurlijk wel een feestje, dus een feestje maken met de kinderen als opening lukt hun wel! Met confettikanonnen, slingers en soesjes was het feest compleet. Samen hebben we daarna een feestmuts geknutseld 🥳


Great learning, great teaching, great fun! #IPC

IPC Nederland