Updates uit de groepen

Welke functies hebben de onderdelen van onze hersenen? 🧠

Vandaag deden we onderzoek naar de verschillende functies van onze hersen onderdelen. Elk onderdeel heeft zijn eigen functie en elk onderdeel is dus erg belangrijk! Daar zijn we vanmiddag achter gekomen 🧠

Fijne vakantie!

Dat was het alweer… het schooljaar 2021-2022 zit er op! We hebben genoten van alle mooie en fijne moment die we samen met de kinderen en met jullie hebben mogen beleven. Nu is het tijd om te genieten van de vakantie en op te laden voor een nieuw schooljaar!


We wensen iedereen een hele fijne vakantie! ☀️

Dag groep 8! 👋🛝

Na een fantastische musical en afscheidsavond is groep 8 vanochtend de school uitgegleden. Op naar de middelbare school, een andere fase van jullie leven. 🤩 We hebben er alle vertrouwen in dat het helemaal goed komt met jullie!

Schoolfeest 🎉

Wat een fantastische dag hebben we gisteren gehad tijdens ons ‘tropische campingfeest’!


We begonnen de dag met ochtendgymnastiek (zoals dat hoort bij een camping…) daarna hebben we de hele dag door campingspellen gedaan. Het weer zat gisteren overdag mee, het was een stralende dag! ☀️ We hebben genoten!


De foto’s zullen aankomende week op de website komen.

Schoolfeest - DEEL 1!🥳

Vandaag stond ons schoolfeest gepland, die we door de weersvoorspellingen helaas last-minute hebben moeten opsplitsen. Met een fantastische, flexibele ouderraad hebben we het vandaag toch voor het grootste deel door kunnen laten gaan.


Vanochtend startten we met een playbackshow 🎤! Alle groepen hadden in de klas voorrondes gedaan en gestemd wie er vandaag op mochten treden. Het was een gezellige, swingende start van de dag!

Om 12.00u hebben we met alle kinderen gebarbecued, heel lekker en gezellig. 🍖


Na schooltijd hadden we ook een barbecue met alle ouders staan, dit was tevens het moment om afscheid te nemen van onze vertrekkende collega’s. Het was fantastisch om vanmiddag weer te zien hoe onze ouders betrokken zijn bij onze school, onze leerlingen en ook bij ons team! Daar zijn we heel trots op en dat maakt ons blij! 😃


Aanstaande donderdag hebben wij onder schooltijd deel 2 van het schoolfeest….. we duimen voor goed weer ☀️


De foto’s komen na volgende week donderdag in één keer op de website.

Op bezoek bij groep 8

Vandaag zijn de leerkrachten op bezoek bij groep 8 op Ameland. Wat een geluk met dit heerlijke weer. ☀️


Kamp voor groep 8 is altijd een week om nooit te vergeten, vol met activiteiten om écht Ameland te ontdekken en samen heel veel plezier te maken😃

Carnaval

Afgelopen vrijdag hebben wij met de hele school carnaval gevierd. In onze zelf gemaakte tie dye shirtjes hebben we een feestje gebouwd, ren je rot gespeeld, een bezoek van de krielen en vervolgens een geweldige vossenjacht gehad. De kinderen zijn in gemixte groepjes van groep 1 t/m 8 door de wijk gegaan om op zoek te gaan naar papa’s, mama’s, juffen, meesters en stagiaires die verkleed waren.

Onze dank gaat uit naar alle vossen én de ouders van de OR die ons hebben geholpen deze ochtend en met het maken met de shirts!

U kunt alle foto's vinden op de website, in het fotoalbum 'Carnaval' (https://www.rietkraag.nl/Voor-ouders/Fotos/AlbumID/7791-16668)2e plaats op de regiofinales! 🥈

Vandaag hebben onze jongens gestreden voor de titel bij de regiofinales voor schoolhandbal.


Na 4 winst, 1 gelijkspel en 1 verlies hebben ze de tweede plek behaald! 🥈💪

Schoolhandbal 🏆

Vandaag was het schoolhandbaltoernooi. We deden mee met 3 teams; 2 meiden en 1 jongens team. Ze hebben het allemaal fantastisch gedaan! De meiden zijn vierde en zesde geworden. Onze jongens zijn zelfs kampioen geworden, geweldig.


Wat leuk om zo veel supporters aan de kant te zien. Dank jullie wel voor jullie sportiviteit vandaag 💪

Klassenwerk

Vandaag was er na een héle lange tijd eindelijk weer klassenwerk! Groep 3 en 7 mochten vandaag aan alle andere kinderen & juffen/meesters én aan eigen publiek (papa's, mama's, opa's, oma's en andere aanwezigen) laten zien wat zij kunnen.


Groep 3 heeft laten zien waar ze met IPC mee bezig zijn geweest; onze wereld! 🌍


Groep 7 liet zien welke talenten zij in de klas hebben tijdens 'Groep 7 got talent!' 🎤 💃 ⚽️