Activiteiten

Gedurende het schooljaar vinden er allerlei activiteiten plaats. Hieronder een kort overzicht:

Schoolkamp groep 8

Dit schooljaar gaat groep 8 op schoolkamp. Ook dit jaar is de bestemming Ameland (onder voorbehoud). De kosten van het kamp zijn ongeveer € 130,00 per kind.

Excursies

Kinderen leren op De Rietkraag niet alleen uit boekjes, maar vooral in de échte wereld. Door spelenderwijs, onderzoekend en ontdekkend leren krijgt lesstof meer betekenis. Betekenisvol onderwijs noemen we dat. De kinderen gaan op pad, werken samen aan een project en leren kritisch nadenken. Als we het over sterrenstelsel hebben, doen we dat bijvoorbeeld niet in een klaslokaal, maar bij de sterrenwacht. Ook zetten we de deuren van onze school regelmatig open voor gastsprekers. We informeren je over als we op excursie gaan. 
 

Verkeersexamen

De leerlingen uit groep 7 nemen in april /mei deel aan het nationaal theoretisch en praktisch verkeersexamen.
 

Podium vol talent

We helpen kinderen hun talent te ontdekken en vervolgens ook uit te dragen waar ze goed in zijn en succes te vieren. Het geeft zelfvertrouwen dat je een talent hebt dat je kunt inzetten op school! Twee keer per jaar organiseren we een podium vol talent, waar kinderen laten zien waar ze de afgelopen weken mee bezig zijn geweest.